Меню Закрити

AutoCAD Mechanical

Програма для машинобудівного проектування, входить до складу AutoCAD including specialized toolsets AD

Категорія:

 

Відео: AutoCAD Mechanical Toolset (1:50 мін)

 

Що представляє собою AutoCAD Mechanical?

Спеціалізований інструментальний набір AutoCAD Mechanical призначений для промислового машинобудівного проектування в звичайному робочому середовищі AutoCAD.

  • Автоматизоване виконання завдань проектування в машинобудуванні, включаючи створення механічних компонентів, нанесення розмірів і підготовку специфікацій.
  • Створення асоціативних креслень деталей і зборок.
  • Більш 700 тисяч інтелектуальних машинобудівних деталей, конструктивних елементів і символів з підтримкою стандартів ISO, ANSI, DIN, JIS, BSI, CSN і GB, в тому числі ГОСТ і ЕСКД.

Входить до складу комплекту AutoCAD – including specialized toolsets AD.

AutoCAD Mechanical toolset – інструментальний набір для створення машинобудівних проектів в промисловому виробництві.

Дане рішення повністю автоматизує виконання завдань 2D-проектування, включаючи створення креслень механічних вузлів, нанесення розмірів, підготовку специфікацій і т.д.

До особливостей інструментального набору можна віднести:

  • 700 тисяч стандартних деталей і елементів.
  • Розширений набір інструментів машинобудівного креслення.
  • Генератори компонентів і розрахункові модулі.
  • Інтелектуальні засоби деталювання.
  • Інтелектуальні засоби нанесення розмірів.
  • Підтримка міжнародних креслярських стандартів.
  • Асоціативні номера позицій і специфікації.
  • Автоматичне керування шарами кресення.
  • Інтелектуальні лінії невидимого контуру.
  • Асоціативний документація по моделі з 3D САПР.
  • Досвід роботи в звичній робочому середовищі AutoCAD гарантує Вам високу продуктивність з першої секунди.
 AutoCAD Mechanical toolset

Можливості

До складу програмного комплекту AutoCAD – including specialized toolsets AD входить набір спеціалізованих інструментів AutoCAD Mechanical toolset для інженерів-конструкторів нестандартного промислового устаткування та оснащення.

 

Прискорення машинобудівного проектування

Інструментальний набір AutoCAD Mechanical прискорює процес розробки виробів завдяки бібліотекам стандартних деталей і функцій автоматизації типових завдань.

  • Бібліотека стандартних деталей і елементів. Понад 700 000 інтелектуальних машинобудівних деталей, конструктивних елементів і символів спрощує створення точних машинобудівних креслень і специфікацій. Бібліотека містить:
    • Деталі різьбових з’єднань
    • Шпильки, заклепки і втулки
    • Заглушки, ущільнювачі і сальники
    • Компоненти механічних передач і валів
    • Конструкційні профілі
    • Наскрізні, глухі, циліндричні, конічні, різьбові та інші види отворів
    • Висічки, шпонкові пази і різні види різьби
  • Бібліотека користувацьких компонентів. Створення та збереження стандартних або користувацьких деталей і елементів для спрощення доступу та повторного їх використання.
  • Механічні генератори і калькулятори. У AutoCAD Mechanical вбудовані генератори механічних систем і калькулятори для їх розрахунку і підбору під задані умови, в тому числі для валів, пружин, ремінних і ланцюгових передач, кулачків і інших. Вони не тільки можуть створити всі необхідні компоненти автоматично, за заданими функціональними параметрами, але і провести їх аналіз та згенерувати необхідні звіти.
  • Спеціалізовані інструменти. Більш ніж 30 опцій побудови прямокутників, дуг і кіл. Автоматична побудова і оновлення осьових ліній. Виділення місцевих розрізів і перетинів спеціальними лініями. Повний набір проекційних ліній для вирівнювання видів.
  • Команди, що редагуються і повторюються. Команди обробки, які застосовані до елементів креслення, редагуються без необхідності їх видалення і повторного створення. Наприклад, можна легко змінити розмір фаски або заокруглення в штатному діалоговому вікні, просто двічі клацнувши по фасці або заокругленню. Це відноситься також до командам Виносні види, Таблиці отворів, Основні написи.
  • Створення 2D креслень по 3D моделям. В AutoCAD Mechanical можна відкривати файли Autodesk Inventor і створювати асоціативно пов’язані з ними 2D креслення. Всі зміни моделей згодом будуть відображатися на кресленнях автоматично. Можна створювати розсічені і виносні види по будь-яким уже наявними на кресленні видам. 3D моделі AutoCAD, Inventor або інших САПР можна використовувати для створення асоціативних і не асоціативних 2D креслень.
  • Керування шарами. Система керування шарами креслення в процесі створення креслення автоматично розміщує різні елементи на відповідних шарах — з відповідним кольором і типом ліній. Ви легко можете налаштувати середу креслення AutoCAD Mechanical за вимогами вашої організації.

AutoCAD Mechanical

Випуск машинобудівної документації

В інструментальному наборі AutoCAD Mechanical безліч додаткових функцій дозволяють швидко оформляти документацію і скорочувати кількість помилок і неузгодженостей.

  • Геометричні залежності. AutoCAD Mechanical toolset дозволяє створювати в кресленнях геометричні і параметричні залежності, такі, як перпендикулярність і паралельність, симетричність, рівність і т.п. Ви можете включити автоматичне нанесення залежностей на геометрію по мірі її створення. Об’єкти будуть зберігати накладені залежності при будь-яких модифікаціях геометрії – перпендикулярні лінії залишаться перпендикулярними, концентричні осьові лінії залишаться між симетричними елементами.
  • Інтелектуальні розміри. Функція автоматичного нанесення інтелектуальних розмірів дозволяє значно скоротити кількість дій. В результаті утворюються групи об’єктів, розташованих перпендикулярно, паралельно або симетрично, з дотриманням потрібної відстані між ними. Залежні один від одного розміри автоматично перебудовуються при додаванні та зміні інформації про допуски та посадки.
  • Асоціативні номера позицій і специфікації. Асоціативні машинобудівні специфікації автоматично відображають всі зміни внесені в проект. AutoCAD Mechanical підтримує роздільні специфікації для кожного креслення, управління вкладеністю вузлів, автоматичне розпізнавання стандартних компонентів. Специфікації можна налаштовувати під потреби конкретного підприємства. Специфікації можна експортувати в сторонні MRP, ERP і PLM системи, наприклад в систему управління інженерними даними Autodesk Vault.
  • Підтримка стандартів оформлення. AutoCAD Mechanical підтримує такі стандарти оформлення креслень: ANSI, BSI, CSN, DIN, GB, ISO, JIS і ГОСТ (ЕСКД). Дотримання стандартів забезпечує загальноприйняту форму обміну інформацією і сумісність результатів роботи. Інструментальний набір містить креслярські інструменти для створення стандартних позначень шорсткості поверхні, геометричних розмірів і допусків, позначень баз і ділянок, приміток, позначень конусів і ухилів, а також позначень зварювання.
  • Монітор машинобудівних анотацій. Функція виявлення анотацій, які втратили зв’язок з базовими елементами, в просторах моделі та аркуша креслення. Система видає повідомлення про знайдені відкріпленні анотації (наприклад, розмірі, примітці на виносці або позначенні шорсткості поверхні). Інженер може видалити відв’язані анотативні елементи або повторно прив’язати їх до відповідних об’єктів.

 

 

 

 

 

 

Порівняння

Порівняння базового AutoCAD і спеціалізованого інструментального набору AutoCAD Mechanical для машинобудівного проектування.

Набір інструментів AutoCAD Mechanical toolset дозволяє істотно заощадити час і підвищити продуктивність при розробці машинобудівних виробів на всіх етапах – від початкових ескізів до виробництва, маркетингу і збуту.

 

Керування шарами (економія часу = 45%)

Система керування шарами при створенні креслення автоматично розміщує різні елементи на відповідних шарах креслення – з відповідним кольором і типом ліній.

Спеціалізовані інструменти (економія часу = 46%)

Більш ніж 30 додаткових опцій побудови прямокутників, дуг і кіл. Автоматична побудова і оновлення осьових ліній. Виділення місцевих розрізів і перетинів спеціальними лініями. Повний набір проекційних ліній для вирівнювання видів.

Збірки деталей (економія часу = 86%)

Геометрія групується у вигляді деталей і зборок. Компонент деталі містить геометрію, а компонент збірки містить інші компоненти. Програма розпізнає ідентичні деталі в 2D, навіть коли вони приховані.

Здійснення аналізу методом скінченних елементів (МСЕ) (економія часу = 80%)

Для визначення стабільності та довговічності конструкцій при впливі на компоненти різних навантажень необхідно брати до уваги напруження та деформації. Модуль МСЕ надає інженеру обчислювальні функції, навіть для аналізу 2D елементів, які зазнають статичні навантаження.

Генератори механічних систем (економія часу = 71%)   

Автоматичне створення всіх необхідних компонентів механічних систем за заданими функціональними параметрами, розрахунки та генерація необхідних звітів.

Вставка шківа і ременя (економія часу = 70%)

Бібліотека містить подання для ланцюгів і ременів, а також для шківів і зірочок. Довжина ланцюгових і ремінних передач розраховується на основі заданої геометрії. Деталі створюються за специфікаціями разом зі звітами та розрахунками, необхідними для аналізу конструкції.

 

Кріплення затиску за допомогою гвинтів (економія часу = 77%)

Понад 700 000 стандартних деталей, 100 000 попередньо промальованих стандартних елементів і більше 8 000 попередньо промальованих отворів.

Створення специфікацій (економія часу = 68%)

Створення списків деталей і специфікацій матеріалів (BOM), які оновлюються по мірі зміни проекту. Специфікація зборки містить інформацію про всі деталі цієї зборки.

Підготовка виробничого креслення для затиску і вала (економія часу = 62%)

Інтелектуальні інструменти редагування допомагають користувачам змінювати функції без необхідності видаляти і відтворювати оригінал геометрії.

Системні вимоги

Набір спеціалізованих інструментів AutoCAD Mechanical для розробки машинобудівних виробів входить до складу програмного комплекту AutoCAD – including specialized toolsets AD.

Вимоги до системи для AutoCAD 2020 including specialized toolsets (AutoCAD 2020 з галузевими наборами інструментів) – Windows
Операційна система Microsoft® Windows® 7 з пакетом оновлень 1 і оновленням KB4019990 (тільки 64-розрядної версії)

Microsoft Windows 8.1 з оновленням KB2919355 (тільки 64-розрядної версії)

Microsoft Windows 10 (тільки 64-розрядної версії; версія 1803 або пізніша)

Процесор Базові вимоги: процесор з тактовою частотою 2,5-2,9 ГГц

Рекомендується: процесор з тактовою частотою вище 3 ГГц

Кілька процесорів: підтримуються програмним додатком

Пам’ять Базові вимоги: 8 ГБ
Рекомендується: 16 ГБ
Роздільна здатність екрану Стандартні монітори
1920 x 1080 з повнокольоровим режимом True ColorМонітори з високою роздільною здатністю, включаючи 4KРоздільна здатність до 3840 x 2160 підтримується в 64-розрядної версії ОС Windows 10 (з відповідним адаптером)
Відеоадаптер Базові вимоги: графічний процесор з об’ємом відеопам’яті 1 ГБ і пропускною спроможністю 29 Гбіт /с, сумісний з DirectX 11
Рекомендується: графічний процесор з об’ємом відеопам’яті 4 ГБ і пропускною спроможністю 106 Гбіт /с, сумісний з DirectX 11
Місце на диску 6,0 ГБ
Браузер Google Chrome™ (для веб-додатку AutoCAD)
Мережа Розгортання здійснюється за допомогою майстра розгортання.

На сервері ліцензій і всіх робочих станціях, на яких будуть працювати додатки, що використовують мережеве ліцензування, повинен бути запущений протокол TCP / IP.

Допустимо використовувати стек протоколів TCP / IP як від Microsoft®, так і від Novell. На робочих станціях можуть використовуватися основні реквізити входу Netware або Windows.

Крім операційних систем, підтримуваних додатком, сервер ліцензій також може працювати під управлінням Windows Server® 2016, Windows Server 2012 і Windows Server 2012 R2.

Вказівний пристрій Сумісне з MS-мишею
.NET Framework . NET Framework 4.7 або більш пізньої версії

* Використання DirectX11 рекомендовано підтримуваними ОС.

Додаткові вимоги

Купити програмне забезпечення та 3D маніпулятори в Україні за найкращою ціною в АРКАДА

AutoCAD Mechanical